BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, 30 August 2011

1 syawal ? xde makne .

Assalamualaikum...


hmmmm , dah lame xjenguk belog aku nih . kesian dia ea . :) okeh , aku bru jea abiz trial SPM . ermm , senang seh ! gerenti i got 9A+ nih , hehe ( actully xpon , cakap jea lebih ) . trial negeri sembilan nih , tah lah . mcm xreti buat soalan jea sebab soalan sebijik dalam buku klon SPM terbitan cerdik . haa , aku perasan pon after exam , tu pon sahabat aku IQBAL ( perlu ke huruf besa fara ? ) call malam2 cakap bende nih . tp xpelah , aku dah abiz jawab pon kan , so , redha jea laaa . 


Hari ni , hari raye . tp , aku xrase ape2 pon . org pergi raye , aku ikot jea , tp hati ni rase biase jea . mcm melawat rumah orang . tu jea lah . dan dan , pagi2 raye lagi , aku da sumpah seranah ( dlm hati ) kat "org tersebut" . aku benci tersangat2 pada org yang xreti na appreciate kt org yang dah banyak berkorban tok dia , aku benci pada org yg mulut dia kurang ajar , dan aku benci pada org yg suke marah2 sedangkan tu salah dia . hati aku nih menangis taw . nak zahirkan pada luaran mmg xbolehlah kan . aku perlukan seseorang sangat tok cerite n menangis . tp , xsemua org boleh dengar ape kite cerite right ? . xpe lah...bia aku sorg jea rase sudah n bersabar jea ngan ape yg aku hadapi ni . sebab ALLAH sentiase ade pada org yg bersabar kan . haih , belog aku ni jugak tempak aku luah kan . hehehe...


xpelah , aku xlarat na menaip panjang2 sebab mood pon xoke mne  kang tertacing lebih2 lak kat sini . hehehe..oke lah , chaw dulu...buibui ! :)



Saturday, 6 August 2011

1 MURID 1 SUKAN terbaikkkkkk !!!

Assalamualaikum....


yeah ! memang terbaik lah kan . sampaikan tande seru kau fara berlebih2 kan . hehe , okeh , actually , da lame da 1 murid 1 sukan ni dijalankan cume lmbt jea na cite . *aku punye suke lah na cite cepat ke lambat kan ? sebok apehal ( gurau saje ) . oke2 , 1 murid 1 sukan ni dibuat mybe na kerajaan Malaysia nak lahir kan student yg sihat , cerdas , cergas , cermerlang , terbilang , gemilang dan seumpama dengannya . bagi aku oje kea kot sbb bukan jea sihat tapi  dapat eratkan silaturrahim antara cikgu n pelajar rite ? * baek angguk cepat , kalau tak tumbuk kang . hehehe , :)


okeh lah , kat sini ada sedikit coretan about 1M 1S .


sabtu ( 8.00 pagi )


Bangun pagi lebih kurang 6.15 pagi , then mandi , brkfst , n bersiap sedia g sekolah . tapi aku tunggu syida n hadila dulu sebab malas nak masuk sekolah awal2 . after that , kiteorg pon peri sama2 tp.....bile msok jea semua budak pandang mcm kiteorg ni ratu Malaysia tau . * oke2 , aku gurau jea . maybe kiteorg pakai baju hitam kan . sebenarnye , kiteorg da discuss da na pakai baju kelas , teacher kelas kiteorg pon da mintak kebenaran from principals kiteorg . tapi still jgk ade yg berbunyi " kenape lak kelas 5A  tuh pkai bju tuh , kan program sekolah ni . mengade2 jea dieorg . mcm gagak hitam jea kan " , ni lah antare suare2 yg tidak puas hati kot . tp sape kesah kan .haha !!  then , kiteorg buat senaman ringan2 jea . macam2 lagu kuar , kiteorg buat ckit2 jea sbb malau kot . hahaha * malu laa konon kan...


ni pic lepas kiteorg senam taw . awww ! hehehe



After senam , budak kelas aku kene fight netball ngan budak2 sekolah . ade form 2 , 3 ,4 n 5 . kebanyakkan nye hantar team dari kelas masing2 . so , aku pon pakat2 hantar team kelas aku . kiteorg mmg untung kot , sebab , kiteorg ni terdiri dari player sekolah so , senang lah jugak kan . * bukan nak bangge okeh...kiteorg dapat kalah kan semua team tp last sekali kiterog kne fight ngan cikgu netball kiteorg . malas na cite banyak2 , kiteorg kalah dengan 6-5 rase nye , tp mmg fight habis2 kot . yelah lawan ngan orang yg pro kan . 


macam2 lah jugak aktiviti kiterg hari tuh , makan burger same2 kat depan pejabat ( only budak kelas aku jea ) dengan bersila lagi taw , bersnap2 bagai kat kawasan  sekolah , tonton bola sepak dari tingkat atas kelas 5B secare live * mmg da live da pon... , jerit ramai2 time team kiteorg menag netball , then boo ramai2 bile orang lain amek hadiah kat stage . hehe , terok kan  . da mmg mcm ni perangai kiteorg na buat mcm mne kan..


okeh lah , tu jea kot story aku . so , ngadap laa pic ratu2 cantek ni ea...hahaha . daaa u all's !


     -mun , fara n zura                                               
                                                                 
   -adila n' hadila                                                 


                 

-kami di dewan sekolah 

-hmmmmm....
-makan depan pejabat , korg mampu ke ??
-xde pape motif taw..
-dari kiri , yana , adila , fara , ain , zulfa , n shira
-sekumpulan gagak hitam 
-love u all !!