BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 3 September 2011

xsabar !!!

Assalamualaikum.......


aku tngah tersenyum lebar gler nih smpai ke telinge sebab.....xsabar tunggu adik baru aku keluar jeguk dunia nih . hahaha ! :D serius taw , aku pon xtau mne datang nye feel tuh . maybe mase keluar beli barang baby ngn acu n mak aku kot . hekhek...


mulenye...kiteorang singgah ke bahau nak pegi kedai anakku . sampai jea , aku dengan excited nye berlari2 anak *bajet comel lah sangat tuh kan :)  masuk kedai tuh tinggal kan mak aku *anak nakal mmg mcm tuh . then , sepantas kilat carik baju baby . wow ! wahhh ! hulamak ! , tu lah ayat2 aku time pegang baju2 yg kiut miut tuh . hahaha....maklom le , dah 7tahun kot , xbeli barang baby kan...lepas tuh , aku , mak n acu pon pilih laa baju dan seluar yg sesuai . mase kat anakku tuh , heboh jgk aku suruh mak aku beli kasut baby . sebab , tersangat2 lah kiut taw . kaler die jangan ckap lah kan , smpai aku rase mcm na jadik budakbudak jea blik . lawa beb......


dah suda membeli belah dianakku , kiteorang singgah di BILLION carik tuala ngan sympoo hair n bath untuk baby aku , errr.....tak2 , maksud aku baby mak aku merangkap adik aku larr...hekhek . :P , aku dah cakap awal2 dah , "mak kalau nak beli , beli yg carrie junior punye taw . baru wangi..." haa , class kau jah . hehe , xde lah , aku suke bau carrie junior tuh sebab ada bau buah2 cikit , then....memang best lah bau die . naseb baek mak aku beli , kalau tak , memang aku nagis berguling2 kat situ lah *propaganda jea . peace .


lepas gi bahau , pegi segamat amek ayah aku pulak . then , gi kedai cine mne tah sebab nak beli kaen untuk buat ape tah mak aku tuh . tibe2....mata aku nampak kaen cotton yang cun giler . kaen die lembut jea n corak mmg nampak happy lah . ape lagi , aku pon.."uncel ! ni kaen semeter berape ? , uncel tu jawab ouuhhh , itu kaen satu meter 15 linggit saja ." , aku ape lagi , " eh uncel nape murah sngt ? xboleh mahal lagi ke ?....uncel tuh gelak jea . *comel tau die gelak , heee
aku pon beli jea lah , tp , beli untuk buat baju jea , just perlu kan semeter suku gitu . so xlaa mahal sngt , then nak buat kaen beli yg murah jea . mse nak bayar tuh , mak aku dah cakap , "kak ngah bayar tau " . "alaa , mak duit tinggal kat dalam kete laa . gune duit ayah laa " , " eh ! ape hal lak ayah ni , hamboi...." , " ayah....please.....bole ea.." . ayah aku pandang sinis jea , then , kuar kan duit tolong bayar . hahaha....see....malas nak cite lebih2 , ayah aku tuh , memang kalah ngan ank perempuan die sorang nih . thnx dad ! <3


hmmmm , hari tuh mmg best kot sebab mulut aku xberhenti2 bercakap , bergurau lembut dan kasar , dan pelbagai lagi lah . so sweettttttt......hehehe .
jap2 , sebelum amek ayah aku tuh kan , lalu laa depan GIANT segamat , aku ngan tak semene2 soal acu aku , " acu2 , kenape nobita ngan doreamon xturun malaysia nih ? ha , jawab lah " . acu aku ape lagi bantai gelak kuat2 , yelah , teke teki aku tuh kan dah lapuk  , pastu aku teke time depan giant , gerenti lah senang jawapan die kan . hehehe..


okeh lah , da dekat 2jam aku menaip . mne tak nye , sambil tngk tv mmg laa lmbt jea na menaip . hehehe okeh , chaw dulu . nite ! :)


*xsempat nak snap ape2 pic sebab terlupe . sumpah tau ! excited laa kate kan....;D

Tuesday, 30 August 2011

1 syawal ? xde makne .

Assalamualaikum...


hmmmm , dah lame xjenguk belog aku nih . kesian dia ea . :) okeh , aku bru jea abiz trial SPM . ermm , senang seh ! gerenti i got 9A+ nih , hehe ( actully xpon , cakap jea lebih ) . trial negeri sembilan nih , tah lah . mcm xreti buat soalan jea sebab soalan sebijik dalam buku klon SPM terbitan cerdik . haa , aku perasan pon after exam , tu pon sahabat aku IQBAL ( perlu ke huruf besa fara ? ) call malam2 cakap bende nih . tp xpelah , aku dah abiz jawab pon kan , so , redha jea laaa . 


Hari ni , hari raye . tp , aku xrase ape2 pon . org pergi raye , aku ikot jea , tp hati ni rase biase jea . mcm melawat rumah orang . tu jea lah . dan dan , pagi2 raye lagi , aku da sumpah seranah ( dlm hati ) kat "org tersebut" . aku benci tersangat2 pada org yang xreti na appreciate kt org yang dah banyak berkorban tok dia , aku benci pada org yg mulut dia kurang ajar , dan aku benci pada org yg suke marah2 sedangkan tu salah dia . hati aku nih menangis taw . nak zahirkan pada luaran mmg xbolehlah kan . aku perlukan seseorang sangat tok cerite n menangis . tp , xsemua org boleh dengar ape kite cerite right ? . xpe lah...bia aku sorg jea rase sudah n bersabar jea ngan ape yg aku hadapi ni . sebab ALLAH sentiase ade pada org yg bersabar kan . haih , belog aku ni jugak tempak aku luah kan . hehehe...


xpelah , aku xlarat na menaip panjang2 sebab mood pon xoke mne  kang tertacing lebih2 lak kat sini . hehehe..oke lah , chaw dulu...buibui ! :)



Saturday, 6 August 2011

1 MURID 1 SUKAN terbaikkkkkk !!!

Assalamualaikum....


yeah ! memang terbaik lah kan . sampaikan tande seru kau fara berlebih2 kan . hehe , okeh , actually , da lame da 1 murid 1 sukan ni dijalankan cume lmbt jea na cite . *aku punye suke lah na cite cepat ke lambat kan ? sebok apehal ( gurau saje ) . oke2 , 1 murid 1 sukan ni dibuat mybe na kerajaan Malaysia nak lahir kan student yg sihat , cerdas , cergas , cermerlang , terbilang , gemilang dan seumpama dengannya . bagi aku oje kea kot sbb bukan jea sihat tapi  dapat eratkan silaturrahim antara cikgu n pelajar rite ? * baek angguk cepat , kalau tak tumbuk kang . hehehe , :)


okeh lah , kat sini ada sedikit coretan about 1M 1S .


sabtu ( 8.00 pagi )


Bangun pagi lebih kurang 6.15 pagi , then mandi , brkfst , n bersiap sedia g sekolah . tapi aku tunggu syida n hadila dulu sebab malas nak masuk sekolah awal2 . after that , kiteorg pon peri sama2 tp.....bile msok jea semua budak pandang mcm kiteorg ni ratu Malaysia tau . * oke2 , aku gurau jea . maybe kiteorg pakai baju hitam kan . sebenarnye , kiteorg da discuss da na pakai baju kelas , teacher kelas kiteorg pon da mintak kebenaran from principals kiteorg . tapi still jgk ade yg berbunyi " kenape lak kelas 5A  tuh pkai bju tuh , kan program sekolah ni . mengade2 jea dieorg . mcm gagak hitam jea kan " , ni lah antare suare2 yg tidak puas hati kot . tp sape kesah kan .haha !!  then , kiteorg buat senaman ringan2 jea . macam2 lagu kuar , kiteorg buat ckit2 jea sbb malau kot . hahaha * malu laa konon kan...


ni pic lepas kiteorg senam taw . awww ! hehehe



After senam , budak kelas aku kene fight netball ngan budak2 sekolah . ade form 2 , 3 ,4 n 5 . kebanyakkan nye hantar team dari kelas masing2 . so , aku pon pakat2 hantar team kelas aku . kiteorg mmg untung kot , sebab , kiteorg ni terdiri dari player sekolah so , senang lah jugak kan . * bukan nak bangge okeh...kiteorg dapat kalah kan semua team tp last sekali kiterog kne fight ngan cikgu netball kiteorg . malas na cite banyak2 , kiteorg kalah dengan 6-5 rase nye , tp mmg fight habis2 kot . yelah lawan ngan orang yg pro kan . 


macam2 lah jugak aktiviti kiterg hari tuh , makan burger same2 kat depan pejabat ( only budak kelas aku jea ) dengan bersila lagi taw , bersnap2 bagai kat kawasan  sekolah , tonton bola sepak dari tingkat atas kelas 5B secare live * mmg da live da pon... , jerit ramai2 time team kiteorg menag netball , then boo ramai2 bile orang lain amek hadiah kat stage . hehe , terok kan  . da mmg mcm ni perangai kiteorg na buat mcm mne kan..


okeh lah , tu jea kot story aku . so , ngadap laa pic ratu2 cantek ni ea...hahaha . daaa u all's !


     -mun , fara n zura                                               
                                                                 
   -adila n' hadila                                                 


                 

-kami di dewan sekolah 

-hmmmmm....
-makan depan pejabat , korg mampu ke ??
-xde pape motif taw..
-dari kiri , yana , adila , fara , ain , zulfa , n shira
-sekumpulan gagak hitam 
-love u all !!

Thursday, 28 July 2011

Bile exam dah dekat ,

Assalamualaikum...


okeh ! seriusly aku cuak + gubra = takottttttt gler ! hehehe , mane tidak nye , TRIAL SPM dah dekat kot . persediaan nak "berperang" mcm xckop jea , peluru belom beli lagi , bom belom tempah , haa . banyak kan ! *enough fara , jangan dok melalut oke .


bile aku dok usha2 tnye akk abg yg dah spm ni , dieorg kate trial ni laa paling susa tahap nak membunuh . "kau fara , akk bukan nak kate ape lah , tp ingt trial ni mmg.....hmmmm , akk xtau lah nak cakap ape , xnak takot kan kau . tp realiti nye , mmg kau akn pening gler n kau akn melalak lepas dah jawab nanti . " ni laa , ayat seorang akak form5 due tahun lepas . 


lepas aku da dengar , aku wat muke selamber jea , sebab selagi aku xhadapi bnde tuh , selagi tu lah xde wujud nye perasaan takot tuh . *cakap besar bhaii , haha .
tp , kalau ckop study kite tuh , insyaAllah.....boleh jea jawabkan..papehal , berdoa saje lah pada yang Esa . okeh fara ! u can do it ! owwwwwyeeeaahhhh 1 :)


JADUAL TRIAL EXAM 


15/8/2011 : 8.00-10.15 ( bahasa melayu 1 )
            2.00-4.30 ( bahasa melayu 2 )


16/8/2011 : 8.00-9.45 ( bahasa inggeris 1 )
            10.30-12.45 (bahasa inggeris 2 )


17/8/2011 : 8.00-9.00 ( sejarah 1 )
            10.00-12.30 ( sejarah 2 )


18/8/2011 : 8.00-9.15 ( matematik 1 )
            10.00-12.30 ( matematik 2 )
            2.00-4.00 ( agama islam 1 )


19/8/2011 : 8.00-10.40 ( agama islam 2 )


minggu tok subjek killer !


22/8/2011 : 8.00-10.00 ( add math 1 )
            2.00-4.30 ( add math 2 )


23/8/2011 : 8.00-9.15 ( fizik 1 )
            10.00-12.30 ( fizik 2 )
            2.00-3.30 ( fizik 3 )


24/8/2011 : 8.00-9.15 ( kimia 1 )
            10.00-12.30 ( kimia 2 )
            2.00-3.30 ( kimia 3 )


25/8/2011 : 8.00-9.15 ( biology 1 )
            10.00-12.30 ( biology 2 )
            2.00-3.30 ( biology 3 )

then , lepas da hadapi semua bnde alah tuh . aku , aku , aku dapat beraye dengan syooookkkkkk !!!! yes ! hahaha , * rlex fara , blom raye lagi oke . :P


oke lah , that's all . daaa ! 


 *aku merenung mase hadapan yg terlalu jauh.....hahaha ! 

Tuesday, 19 July 2011

bukan pertame kali kot :)

Assalamualaikum......

haha , serius ni bukan pertama kali kot aku buat blog . da banyak kali tapi kesemuenye tuh aku lupe password . yelah bukan rajen bebeno kan na taip jea keje . haih , ape faktor2 aku buat ni pon aku xtau . suke2 kot . xpon just saje2 na cite about kawan2 ke , hal dunie maybe or pape jea lah . 

dah cukop , aku penat , bru blik skola . nanti cite laen plak . chaawww ! :)