BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, 3 September 2011

xsabar !!!

Assalamualaikum.......


aku tngah tersenyum lebar gler nih smpai ke telinge sebab.....xsabar tunggu adik baru aku keluar jeguk dunia nih . hahaha ! :D serius taw , aku pon xtau mne datang nye feel tuh . maybe mase keluar beli barang baby ngn acu n mak aku kot . hekhek...


mulenye...kiteorang singgah ke bahau nak pegi kedai anakku . sampai jea , aku dengan excited nye berlari2 anak *bajet comel lah sangat tuh kan :)  masuk kedai tuh tinggal kan mak aku *anak nakal mmg mcm tuh . then , sepantas kilat carik baju baby . wow ! wahhh ! hulamak ! , tu lah ayat2 aku time pegang baju2 yg kiut miut tuh . hahaha....maklom le , dah 7tahun kot , xbeli barang baby kan...lepas tuh , aku , mak n acu pon pilih laa baju dan seluar yg sesuai . mase kat anakku tuh , heboh jgk aku suruh mak aku beli kasut baby . sebab , tersangat2 lah kiut taw . kaler die jangan ckap lah kan , smpai aku rase mcm na jadik budakbudak jea blik . lawa beb......


dah suda membeli belah dianakku , kiteorang singgah di BILLION carik tuala ngan sympoo hair n bath untuk baby aku , errr.....tak2 , maksud aku baby mak aku merangkap adik aku larr...hekhek . :P , aku dah cakap awal2 dah , "mak kalau nak beli , beli yg carrie junior punye taw . baru wangi..." haa , class kau jah . hehe , xde lah , aku suke bau carrie junior tuh sebab ada bau buah2 cikit , then....memang best lah bau die . naseb baek mak aku beli , kalau tak , memang aku nagis berguling2 kat situ lah *propaganda jea . peace .


lepas gi bahau , pegi segamat amek ayah aku pulak . then , gi kedai cine mne tah sebab nak beli kaen untuk buat ape tah mak aku tuh . tibe2....mata aku nampak kaen cotton yang cun giler . kaen die lembut jea n corak mmg nampak happy lah . ape lagi , aku pon.."uncel ! ni kaen semeter berape ? , uncel tu jawab ouuhhh , itu kaen satu meter 15 linggit saja ." , aku ape lagi , " eh uncel nape murah sngt ? xboleh mahal lagi ke ?....uncel tuh gelak jea . *comel tau die gelak , heee
aku pon beli jea lah , tp , beli untuk buat baju jea , just perlu kan semeter suku gitu . so xlaa mahal sngt , then nak buat kaen beli yg murah jea . mse nak bayar tuh , mak aku dah cakap , "kak ngah bayar tau " . "alaa , mak duit tinggal kat dalam kete laa . gune duit ayah laa " , " eh ! ape hal lak ayah ni , hamboi...." , " ayah....please.....bole ea.." . ayah aku pandang sinis jea , then , kuar kan duit tolong bayar . hahaha....see....malas nak cite lebih2 , ayah aku tuh , memang kalah ngan ank perempuan die sorang nih . thnx dad ! <3


hmmmm , hari tuh mmg best kot sebab mulut aku xberhenti2 bercakap , bergurau lembut dan kasar , dan pelbagai lagi lah . so sweettttttt......hehehe .
jap2 , sebelum amek ayah aku tuh kan , lalu laa depan GIANT segamat , aku ngan tak semene2 soal acu aku , " acu2 , kenape nobita ngan doreamon xturun malaysia nih ? ha , jawab lah " . acu aku ape lagi bantai gelak kuat2 , yelah , teke teki aku tuh kan dah lapuk  , pastu aku teke time depan giant , gerenti lah senang jawapan die kan . hehehe..


okeh lah , da dekat 2jam aku menaip . mne tak nye , sambil tngk tv mmg laa lmbt jea na menaip . hehehe okeh , chaw dulu . nite ! :)


*xsempat nak snap ape2 pic sebab terlupe . sumpah tau ! excited laa kate kan....;D